Grenaa Buejægere på podiet


Af Eigil Frey
Event Park Danmark i Løsning lagde græs til Danmarks Jægerforbunds årlige forbundsmesterskab i bue. Banen med afstande fra 2-40 meter var udlagt i det parklignende område tilhørende den ivrige buejæger Brian Jensen.
Grenå Buejægere stillede fire mand stærk til stævnet: Jacob Tinghede Ladefoged, Søren Secher, Eigil Frey stillede op i Compound klassen og Jesper Thomsen i Traditionel klassen.
Vi mødte op dagen før og indrettede campen, så vi kunne være klar fra morgenstunden om lørdagen efter et solidt morgenmåltid. Teltpladsen blev efterhånden fyldt, og der spredte sig en summen af forskellige dialekter, der indikerede at folk kom fra nær og fjern - endda helt fra Bornholm, som stillede med et stærk hold, bl.a. den forsvarende mester.
De 50 bueskytter fik gjort sig klar og fordelt i patruljer med fire skytte i hver. Jacob og Eigil skulle gå patrulje sammen, og Jesper og Søren skulle også i samme patrulje. 
Banen bestod af 3D-fugle og -dyr, anbragt på vidt forskellige afstande og under vidt forskellige forhold. Banen bød på nogle vanskelige skydestillinger og skud til løbende vildsvin.
Da vi i Grenaa har en fantastisk og udfordrende feltbane, var vi nogenlunde godt forberedt. Da skydningen var slut, viste det sig, at ikke nok med at Jacob og Eigil havde gået i samme patrulje hele dagen, så endte de også på samme pointtal. Det rakte til en delt 1. plads sammen med den forsvarende mester fra Bornholm og en ung skytte fra Svendborg.
Der skulle være omskydning. Målet i omskydningen var en fasan, vel at mærke lavet i jern - hvor kun centrum var blødt materiale. Og centrum var kun cirka otte cm! Skudafstanden var 20 meter.
Efter den snævreste afgørelse i DJ’s historie - med kun ni millimeter mellem nr. et og nr. fire, endte
det med sølv til Eigil og bronze til Jacob med kun én millimeter mellem de to skytter fra Grenaa.
Søren tog en delt 8. plads, og Jesper endte på en 6. plads i den traditionelle gruppe.
Efter mesterskabet var der årsmøde for Buejægerne, som blev afsluttet med en lækker middag i de tilhørende bygninger mellem alverdens trofæer på væggene, Brian er en af de få, der har nedlagt Big Five med bue: løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn.
Senere på aftenen blev der afholdt cowboyskydning til fem jernsilhuetter, hvor kun et lille centrum er skum. Vi kan hilse fra Jesper og sige, at det kostede nogle pile. Men igen gik Grenå Buejægere sejrrigt ud af den konkurrence, da Jacob slog de øvrige deltagere i finalen.
Så alt i alt kan vi sige, at vi igen holdt niveauet højt og repræsenterede Grenå Buejægere på
fornemmeste vis.Grenaa Buejægere på podiet  1.jpg

 ”Eigil Frey og Jacob Tinghede flankerer vinderen som henholdsvis nr. to og nr. tre.”

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/