Du er her. #1 - Foreningswebsite > Nyheder

29-07-2019: Nu er det igen lettere at gå på duejagt i England

I foråret tilbagekaldte den engelske pendant til Naturstyrelsen, Natural England, tre generelle licenser til kontrol af visse vilde fugle. Det betød potentielle konsekvenser for danske jægere på f.eks. duejagt i England, som ville blive underlagt andre typer licenser. Men nu er kravene igen mere lempelige.

28-07-2019: Når et væddemål motiverer

17-årige Jonas Bøgelund fra Hedehusene-Fløng Jagtforening havde forud for årets FM i jagtskydning indgået et væddemål med sin far, og det var et væddemål, som kan motivere de fleste til at levere varen.

25-07-2019: DJ i debat om skarv og sæl på Brahetrolleborg Game Fair

DJ-formand Claus Lind Christensen deltager i paneldebat om skarv og sæl under Brahetrolleborg Game Fair. Her vil debattørerne prøve at blive klogere på, om der findes gode løsninger på forvaltning og regulering. Det sker lørdag den 3. august kl. 11.30.

24-07-2019: Danmarks Jægerforbunds Racedyst 2019

Danmarks Jægerforbunds traditionelle Racedyst afholdes i år over to weekender. Søndag den 28. juli afholdes dysten i henholdsvis Skive og Stenlille – og lørdag den 3. august afvikles den fynske dyst.

22-07-2019: Sommerjagt i skjorteærmer

At jage grågæs over auguststubben er en spændende fornøjelse, uanset om man er nybegynder eller en erfaren rotte. Her får du en forsmag på en historie om herlig gåsejagt i skoleferien.

22-07-2019: Schweisskursus (1)

I Danmarks Jægerforbund vil vi gerne være med til at skabe mere fokus på schweiss- og sporarbejde med jagthundene. Formålet er, at udvikle hundens evne til at finde anskudt vildt (løbere) og at fremme interessen for samt understøtte rekruttering til Naturstyrelsens Schweiss-register. Schweisskursus afholdes på Sjælland den 3. og 4. august.

18-07-2019: Kvindelige jægere er på vej frem

Hun er stadig ret sjælden og det er næppe alle, der kender én af slagsen: Den kvindelige jæger. Dog vokser antallet af især yngre kvindelige jægere, og det betyder flere medlemmer og højere til loftet i jagtforeningerne. 33-årige Pernille Kastrup er nyjæger, og hun føler sig taget godt imod i sin nye hobby.

18-07-2019: Ostekrigen er slut

Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen har nu fundet en løsning, så jægere kan bruge ost og trafikdræbt vildt i klapjagten på den invasive mårhund.